Continuem amb l’activitat d’ Informàtica a 4ESO en temps de confinament: Privacitat a Internet i Big Data (2a part)

Continuem amb l’activitat d’ Informàtica a 4ESO en temps de confinament: Privacitat a Internet i Big Data (2a part)

La setmana passada vam iniciar amb els meus alumnes de 4ESO una activitat sobre Internet, el Big Data i la seva relació amb la pandèmia actual del COVID19.

Avui els he presentat la segona part d'questa activitat, consistent en començar a decidir com serà el seu projecte i com volen treballar:

Les següents tasques consisteixen en acabar de visualitzar el programa No pot ser!! de TV3, responent unes preguntes i enviar un missatge a un Fòrum exposant com faran el seu projecte:

Envia a aquest espai un missatge on concretis:

 • Com enfocaràs el tema de la Big Data i la seva relació amb la pandèmia actual de COVID19.
 • Si vols treballar en equip o de forma individual.
 • Si vols dissenyar i presentar la teva proposta amb un audio o amb un vídeo, i amb quina eina ho fareu.

Després d'enviar aquest missatge, i si vols treballar en equip, busca una proposta d'un altre company/a i respon al seu missatge amb el teu projecte.

Vigila el format del missatge:

 1. Fes una salutació
 2. Explica què vols fer, com i amb què
 3. Estructura el missatge, dona-li un bon format. Utilitza negretes, numeracions i vinyetes,..
 4. Fes un comiat i signa amb el teu nom

Recorda que aquesta activitat és avaluable!!!

Les estratègies docents utilitzades són:

 • Disseny de l'activitat i selecció de recursos i materials.
 • Preparar l'aula virtual (Schoology), activitats de visualització dels vídeos (Edpuzzle), pàgines recopilatòries amb recursos i materials per realitzar les activitats i finalment creació d'un Fòrum per fer el lliurament de la tasca de presentació del projecte.
 • Fer un vídeo explicatiu (Loom) del que s'ha de fer.
 • Enviar el vídeo mitjançant un missatge personal utilitzant els comptes que tenim amb Google Suite de l'institut.
 • Publicar l'activitat al Blog del centre creat pel temps de confinament: Taulell d'anuncis 4ESO curs 2019-20.
 • Iniciar el feedback de les activitats fetes al llarg de la última setmana i resoldre dubtes de les que es proposen per aquestes.
 • Tots els missatges que rebo al meu correu personal els trasllado el Fòrum de dubtes, per tal de compartir-los amb tots els alumnes i a més els animo a enviar els seus dubtes a aquells espais. Comptaré com a positiu que els utilitzin.

Planificació:

El projecte proposat (activitat) tindrà una durada de 3/4 setmanes. Les tasques en les que es divideix es temporalitzen setmanalment, de forma que els alumnes tinguin temps per organitzar-se, resoldre dubtes, cercar informació...

Avaluació:

L'avaluació de les tasques les faig mitjançant l'aula virtual i Edpuzzle. Si és necessari, els faré una retroacció via vídeo individual, comentant com s'han fet les activitats i què cal millorar. Han de ser vídeo curts i clars on es visualitzi el que cal millorar i el que s'ha fer de forma correcta.

Un cop rebuda aquesta valoració els permetré millorar les activitats, sempre tenint en compte que mai tindran la mateixa valoració que les activitats que no hagin necessitat cap millora.

Està previst fer una coavaluació dels projectes presentats abans de publicar-los a Internet, per tal que es puguin acabar de millorar. Com que tinc dues aules, he pensat en creuar els alumnes per fer les valoracions.

No Comments

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ESEspañol
caCatalà es_ESEspañol