Inici de curs…

Inici de curs…

Inici de curs…

Comencem un nou setembre i poc a poc anem organitzant el treball que iniciarem d'aquí a pocs dies amb els nostres alumnes.

Reunions diàries, Claustre, Equips docents, Equips de Coordinació d'Àmbits, Reunions de Departament Didàctics, Avaluacions de setembre,... i sembla que poc a poc tot va agafant forma per reble els alumnes el proper 12 de setembre.

Torno a tenir la sensació que és molt difícil avançar i que costa modificar les dinàmiques establertes, però sobretot costa molt dialogar amb aquells que no volen escoltar i compartir amb aquells que no volen rebre res.

Vull recollir les reflexions del LLuís

https://platform.twitter.com/widgets.js

i comentar :

  1. Les persones que formen un equip determinen, sempre, la qualitat de la feina que realitzen. En un centre educatiu, els docents són la base sobre la que es recolza tot l'ensenyament i l'aprenentatge dels alumnes i estudiants. És bàsic tenir present la formació permanent de tot professional, pot un cirurgià no estar al dia de les noves tècniques i procediments per a realitzar una operació? Pot un enginyer no conèixer les noves tecnologies en el disseny de màquines? Competències professionals.
  2. Els alumnes evolucionen , creixen i es formen com a persones en els centres educatius, no cal oblidar que en l'etapa obligatòria estem formant persones i no treballadors, sempre tenir present l'objectiu de l'educació bàsica. Quina societat volem?
  3. Sobretot a Secundària, les famílies no participen gaire, totalment d'acord, és un tema a pensar... Hem de pensar que l'Escola o Institut no ens pertany, que forma part d'un barri, d'un poble, ... cal explcar-los molt bé què és el que fem i perquè. Hem d'escoltar i dialogar, hem de donar valor al Cosell Escolar. És important però pensar que no són els nostres clients, hem de fugir de la competitivitat, hem de pensar que tots plegats formem part de la mateixa comunitat.
  4. L'equip és la clau i per tant compartir, tenir un objectiu comú. El conjunt de totes les idees aportades segons l'experiència de cada docent multiplica el valor de tot el que fem.

No Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

caCatalà
es_ESEspañol caCatalà