Fem de tècnics elèctrics

Fem de tècnics elèctrics

Fem de tècnics elèctrics

Durant el curs 2008-09 he treballat amb tres grups de 2nESO, uns 70 alumnes. Després d'un temps entenent els conceptes sobre l'electricitat i practicant amb simuladors i amb el llapis i el paper, ens vam posar a treballar al taller. Van treballar de forma col·laborativa en grups de 2.

El plantejament era FEM DE TÈCNICS ELÈCTRICS i proposava posar-se a la pell d'un tècnic que ha de realitzar la instal.lació elèctrica d'un habitatge. El material que els vaig entregar als alumnes és el següent:

Suposem que som uns enginyers elèctrics i que hem de dissenyar la instal·lació elèctrica d’un habitatge. El client té un habitatge amb una sala d’estar, cuina, habitació individual i un bany. Aquest client (podeu pensar en qui vulgueu, un amic, un client de veritat, ...) ens encarrega que realitzem la instal·lació elèctrica de la seva casa, només la part d'il·luminació i interruptors i commutadors, res d'endolls i altres parts de la instal·lació.
Cal que pensem tot el que aquest client necessitarà per la seva vida quotidiana, il·luminació ambiental, per llegir, per cuinar,... 
A classe de Tecno la professora us ha fet un repàs del procés tecnològic que tot tècnic ha de seguir per garantir l’èxit en el projecte. Heu de recordar tot el que ja es va aprendre en cursos anteriors doncs necessitarem tots els coneixements per acabar amb èxit el nostre objectiu. COMENCEM??? 

OBJECTIUS 
Disseny i construcció de la maqueta de la instal·lació elèctrica d’un habitatge on viu una persona, amb la qual després podríem començar a fer la instal·lació real a l'habitatge.

REQUERIMENTS 
·    Ha de ser un habitatge amb un rebedor, una habitació individual, un bany, una cuina, una sala d'estar-menjador i un passadís. 
·    Han d'haver suficients llums per poder tenir una il·luminació adequada a cada estància. 
·    Els llums s'han de poder accionar des dels interruptors que han d'estar situats a un lloc de fàcil accés des de la porta d'entrada a cada estància. 
·    Si cal obrir i tancar el circuit en una habitació des de dos punts, caldrà utilitzar commutadors. 
·    Cal preveure la connexió de l'habitatge a la xarxa d'enllumenat públic.
·    S'ha de construir una maqueta que simuli el cas real de la vivenda.
·    La maqueta s'ha de poder connectar a un voltatge de 4,5V. 

Aquí us deixo unes imatges de les maquetes resultants, són fantàstiques

No Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

caCatalà
es_ESEspañol caCatalà