Diari d’aprenentatge del curs LCES

Diari d’aprenentatge del curs LCES

Diari d’aprenentatge del curs LCES

Mòdul 1: Benvinguda i introducció

El meu nom és Mònica Sans i sóc professora de Dibuix i Tecnologia, actualment a l'INS LLavaneres. Aquest curs estic fent 1/2 jornada i només faig l'assignatura d'Informàtica de 4ESO i Mecànica i Robòtica (assignatura pròpia de centre) a 1r de Bat Científico-Tecnològic.

He impartit classes en tots els nivells d'ESO i Batxillerat, tant de Dibuix com de Tecnologia i al llarg de tot aquest temps he plantejat activitats als alumnes relacionades amb l'ús de la llengua sobretot des del punt de vista de reflexionar sobre continguts que anem treballant.

Algunes de les activitats que he proposat aquest curs al meus alumnes són, per exemple dins de la matèria d'Informàtica, la creació d'un espai web on han de recollir totes les activitats que anem realitzant, amb una estructura donada molt clara de cada pàgina, i que consisteix en:

  • un inici de pàgina amb una introducció al tema, presentació de l'eina, el que ens permet fer i on la podem trobar a Internet.
  • les activitats realitzades, amb una breu explicació sobre quines eines s'ha utilitzat i una imatge o imatges que mostrin què s'ha fet.
  • i el tancament de la pàgina amb unes conclusions finals sobre el que han après i on creuen que aquesta eina informàtica els pot ser útil en un futur.

D'altra banda, pel que fa al batxillerat, tot i que la major part del temps la dediquem a la realització de problemes, si que considero que és molt important la reflexió que fem de forma oral a l'aula de tots els conceptes que anem treballant, per exemple en aquests moments l'Estàtica i l'Equilibri de la Partícula, i per tant no descarto que pugui fer alguna activitat que impliqui que ells m'expliquin, oralment o de forma escrita, els conceptes físics que hem treballat fins un determinat moment. Pot ser un vídeo explicant com es fa un problema,...

De cara al futur, m'agradaria recollir idees per treballar en tots els nivells d'ESO, i millorar activitats que fins ara he estat realitzant amb els meus alumnes, com per exemple la redacció d'informes de pràctiques de Taller, Memòries de Projectes Tecnològics, reflexions escrites sobre vídeos que visualitzem a l'aula o lectures de diaris, ...

La valoració que faig d'aquest Mòdul 1 és molt positiva, he trobat molt interessant la proposta de lectures i la seva compartició en el Fòrum, generant un cert debat compartint idees sobre noves propostes didàctiques. El glossari ens ha donat una idea del vocabulari amb el que treballarem i la visualització de vídeos ens ha introduït en nous conceptes.

Finalment dir que d'aquest curs espero millorar les activitats que dissenyo relacionades amb la comprensió dels diferents conceptes que anem treballant i veure si saben reflexionar i ser crítics davant el seu propi aprenentatge, tant de forma oral com escrita. Penso que en aquest curs podré recollir idees o propostes que m'ajudin a plantejar millora aquestes activitat de forma que els meus alumnes sàpiguen com explicar-se millor.

No Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

caCatalà
es_ESEspañol caCatalà