Aula El Periódico

Correu electrònic Imprimeix PDF

He conegut un nou recurs per anar descobrint a l'aula amb els meus alumnes,...l' Aula el Periódico.

http://aula.elperiodico.com/?lang=ca

Tal i com diu a la seva web:

"Aula El Periódico.com és un nou recurs educatiu que el Projecte Aula 2.0El Periódico de Catalunya posen a disposició dels centres. La premsa pot ser una eina pedagògica excel·lent per a totes les assignatures; és per això que l’objectiu d’Aula El Periódico.com és apropar l’actualitat a les escoles i oferir una sèrie de recursos que contribueixin a integrar la premsa a les aules i així potenciar les seves possibilitats educatives.

Són molts els experts que afirmen que augmentant la motivació de l’alumnat millora també el seu rendiment acadèmic. Amb aquest objectiu, Aula El Periódico.com pretén vincular la informació del dia a dia amb el contingut dels llibres de text i amb el que s’explica a l’aula. D’aquesta manera, el procés d’aprenentatge pren més sentit i l’alumnat pot relacionar el que està aprenent amb el «món real», cosa que, a més de potenciar-ne l’interès, facilita la comprensió de certs continguts.

Aula El Periódico.com ofereix una selecció diària de notícies i planteja per a cadascuna d’elles una sèrie de propostes de treball. A partir d’exercicis interactius autocorregibles i d’activitats per realitzar tant a classe com a casa i de forma individual o en grup, es treballen totes les competències del currículum educatiu. A més a més, promovent la lectura crítica de la premsa es fomenta també l’esperit cívic dels més joves i es transmeten valors com la igualtat i el respecte a la diversitat.

La voluntat d’Aula El Periódico.com és educar en el consum adequat de la informació. Actualment, estem exposats a una allau d’informació constant que ens obliga a adquirir les eines necessàries per seleccionar-la i interpretar-la correctament. Per aquesta raó, Aula El Periódico.com ofereix recursos per aprendre, des de les aules i amb un enfocament pedagògic, a llegir, escoltar i observar els mitjans de comunicació."

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar


Més Llegit...

Ultimes Noticies

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAvui85
mod_vvisit_counterAhir112
mod_vvisit_counterAquesta setmana418
mod_vvisit_counterÚltima setmana771
mod_vvisit_counterAquest mes2166
mod_vvisit_counterÚltim mes2917
mod_vvisit_counterTotal352089