Realitat augmentada

Realitat Augmentada...comencem

Correu electrònic Imprimeix PDF
La realitat augmentada és la forma en què definim una visió de la realitat en la qual s'agreguen elements virtuals. Per exemple, si disposem del programari necessari i connectivitat a Internet, en mirar un edifici singular de qualsevol ciutat a través del nostre mòbil o smart posa, el programari instal lat afegeix informació sobre la història, característiques, etc. l'edifici a la nostra pantalla.
És a dir, s'agrega informació al que estem veient.
Com funciona?
Sense voler entrar en detall, ni plantejar una anàlisi exhaustiva de la tecnologia, podríem dir que:
  1. Un dispositiu amb capacitat de llegir imatges (càmera web o similar).
  2. Amb un programari instal lat.
  3. Llegeix una imatge en concret. En alguns cas uns codi QR (Quick Response Barcode). Imatge creada mitjançant una matriu de punts (codi de barres bidimensional).
  4. La identifica a través de la utilització d'aquest programari.
  5. Presenta la informació associada.

En funció del dispositiu que emprem Smartphone, Tablet, PC, etc. podrem accedir a diferents aplicacions i utilitats de realitat augmentada. També, i en funció del programari que emprem la informació que s'afegeixi pot ser textual, icònica, sonora o multimèdia.

ra

Suposem que un alumne està llegint un llibre, en el text poden aparèixer imatges com la que mostrem a continuació.

ra2

Si el nen o la nena veiessin aquesta imatge a través de la pantalla del seu ordinador, filtrada per l'ull de la càmera web podrien apreciar el següent:

ra3

El dinosaure es mou, rugeix i podem controlar els seus moviments amb el nostre teclat, canviar la perspectiva des de la qual el veiem, etc .. En aquest cas, al text en què es descriuen les característiques d'un dinosaure hi afegim, a través del nostre ordinador imatge, so i moviment.


Evidentment, acabem de presentar un senzill exemple sobre la seva utilització, però, com ja hauràs pogut imaginar, les possibilitats que se'ns obren són innombrables.

Simulacions i utilització de models 3D
Qualsevol explicació que realitzem a classe es pot enriquir amb nombrosos recursos: vídeos, imatges, documentació, etc.

Visites a museus, ciutats, etc.
Actualment, quan fem una visita a un museu, preparem la sortida, busquem informació, seleccionem un seguit d'activitats, relacionem tot amb els continguts, vam crear una guia, etc. Posteriorment, al museu, amb l'ajuda d'un guia, una àudio guia, el quadern de treball etc. rebem informació, realitzem activitats, etc.

La realitat augmentada ens permetrà disposar de tota la informació en un mòbil amb càmera, vam mostrar el quadre, l'escultura, l'edifici, etc. i obtindrem informació en pantalla o mitjançant àudio en temps real, a més, podrem descarregar aquesta informació en el nostre dispositiu per poder-la utilitzar o, si ho desitgem, ser capaços, nosaltres mateixos, d'integrar tots els continguts.

En aquest context és on realment podem treure més partit a aquest tipus de presentació de la informació, integrant-la amb contextos reals. Passegem, ens movem i simplement, presentem la imatge al mòbil i obtenim la informació.

Una de les aplicacions més conegudes per a dispositius mòbils és Layar. Aquest programari ens permet afegir un gran nombre de capes de realitat augmentada al nostre mòbil, de manera que, en funció de les nostres necessitats, podem rebre un tipus d'informació o una altra.

Material extret de la web: http://recursostic.educacion.es/observatorio/web/es/cajon-de-sastre/38-cajon-de-sastre/922-realidad-aumentada amb llicència CC Instituto de Tecnologías Educativas C/Torrelaguna, 58. 28027 Madrid Tlf: 913 778 348. Fax: 913 778 31


 

 
Pàgina 1 de 9

Més Llegit...

Ultimes Noticies

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAvui77
mod_vvisit_counterAhir67
mod_vvisit_counterAquesta setmana77
mod_vvisit_counterÚltima setmana771
mod_vvisit_counterAquest mes1825
mod_vvisit_counterÚltim mes2917
mod_vvisit_counterTotal351748