Disseny de l'App: Act1 - Pluja d'idees

Correu electrònic Imprimeix PDF

idea D’entrada, us recomanem que penseu en problemes que puguin resoldre’s mitjançat aplicacions per a dispositius mòbils. Emperò, en aquesta primera etapa de plantejament, podeu deixar anar la vostra imaginació i proposar tot tipus de problemes que se us acudeixin. Més endavant ja millorareu i refinareu en grup les propostes a fi d’arribar a proposar la vostra llista definitiva de cinc idees/ problemes que voldríeu que resolgués la vostra futura App.

Per a fer-ho, hi ha diferents tècniques de posada en comú i anàlisi dels problemes que podeu aplicar.

 

Ens basarem en quatre grups d'idees:

 1. Rutines diàries.
 2. Amics, familia o associacions.
 3. Grans problemes.
 4. Aficions i interesos personals.

Podeu trobar alguns temes aquí

La redacció creativa, o brainwriting, és una bona opció per aportar idees per a la vostra definició del problema.

Es tracta d’una activitat en grup que normalment es fa de la següent manera:

 1. Els participants seuen al voltant d’una taula, cadascú amb un full.

 2. Tothom disposa de 3 minuts (si bé es pot variar) per escriure una o vàries idees en el seu full. En aquesta fase no cal editar les idees.

 3. Quan s’ha exhaurit el temps o quan tothom ha acabat, cadascú passa el full al company de l’esquerra.

 4. A continuació tothom llegeix les idees que ha escrit el seu company i comença una nova ronda de 3 minuts. Cadascú ha de mirar de millorar les idees que li han passat o bé escriure’n alguna de nova. Tothom és lliure d’aprofitar com a punt de partida les idees que ja hi hagi al full o bé d’ignorar-les.

 5. El grup pot decidir parar després d’un nombre determinat de rondes (p. ex. quan els fulls hagin fet una volta complerta a la taula) o bé es pot deixar quan tothom cregui que ja no li queden més idees per aportar.

 6. Després d’això es llegeixen les idees en veu alta, es discuteixen i s’ultimen.

El procés complet de generació d'idees té, bàsicament, tres fases:

 • Primera fase: “Dir”. Tot s'hi val, s'aporten totes les idees que puguin tenir els membres seleccionats (paraules, frases...) sense jutjar, no importa si és bonic, lleig, útil o no útil. Aquest és el moment on pròpiament s'executa la pluja d'idees.

 • Segona fase: “Esporgar”. En aquest moment es fa una primera selecció repassant el que s'ha escrit i eliminant el que és impossible o s'allunya molt de ser una solució factible.

 • Tercera fase: “Triar”. Després de la primera selecció hi ha diverses maneres mitjançant les quals es van discriminant les millors idees que s'han proposat durant la sessió inicial. Un cop acabada aquesta selecció s'arriba a la millor idea elegida, acabant el procés d'obtenció d'idees amb els sistema brainwriting.

En acabar l’exercici de redacció creativa (brainwriting) , cada grup ha de tenir una llista de cinc “grans problemes”. Però encara no és la vostra llista final de propostes de problemes a resoldre per la vostra futura App. Falta un pas!

Consells per a bones idees


 

 • No hi ha cap fórmula màgica per a trobar idees; la inspiració funciona de manera diferent en cada persona. Al principi intenteu no descartar res, apunteu les idees.
 • Utilitzeu les tècniques de pluja d’idees per escrit per a treballar plegats com a equip.
 • Si no us interessa un problema, segurament no val la pena seguir-hi, al final us n’avorrireu
 • Centreu-vos primer en els problemes i no en les solucions. Només quan ho hagueu fet podeu pensar les solucions.

 

 

Font: http://agora.xtec.cat/formacio/form004/moodle2/course/view.php?id=2&section=8 Els materials d'aquesta proposta didàctica han estat patrocinats per la GSMA, dins del programa mSchools, en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que n'ha fet l'elaboració. Reconeixement-CompartirIgual 3.0 Espanya (CC BY-SA 3.0 ES)

 

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar


Més Llegit...

Ultimes Noticies

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAvui29
mod_vvisit_counterAhir144
mod_vvisit_counterAquesta setmana369
mod_vvisit_counterÚltima setmana683
mod_vvisit_counterAquest mes2040
mod_vvisit_counterÚltim mes3205
mod_vvisit_counterTotal349046