Disseny de l'App: Comencem?

Correu electrònic Imprimeix PDF

Durant aquesta primera etapa del projecte, quan es fa referència a la “definició del problema” heu d’entendre que es tracta de contextualitzar-lo, és a dir, tenir en compte els aspectes que són propis i únics del problema que plantegeu:

  • situació
  • persones a que afecta
  • moment en que es dóna...

Per què és tan important definir el problema?


 

“El problema és... saber quin és el problema.” Albert Einstein  eins

La definició del problema serà l’aspecte cabdal de tots els vostres esforços per resoldre un problema. Sovint passa que, tan bon punt encarem un problema, tenim tantes ganes de passar a les solucions que deixem de dedicar temps a polir-lo. El què la majoria de nosaltres no veiem (i que potser era al què feia referència Einstein) és que la qualitat de les solucions que trobem serà directament proporcional a la qualitat de la descripció del problema que mirem de resoldre; no només disposarem de més solucions i de més qualitat, sinó que les aconseguirem molt més fàcilment. Mirar-se les coses des d’angles i perspectives diferents per tal de definir clarament un problema és una habilitat que es pot aprendre i desenvolupar.

Proposta inicial de problemes


El plantejament inicial de possibles problemes ha de nodrir-se de les idees de tots els membres del vostre grup. Dos caps pensen més que un...i cinc caps molt més. Aprofitar les idees de tots els membres del grup i posar-les en comú per a posteriorment fer-ne la tria final és el primer pas per a definir el vostre problema.

No hi ha normes sobre la manera de trobar una bona idea, però us indiquem un parell de maneres que en ocasions anteriors han estat útils per als equips:

  1. Veure què us interessa

  2. Observar la vostra rutina diària, o les rutines de les persones que coneixeu bé.

El vostre equip pot fer sessions de pluja d’idees o de brainwriting (pluja d’idees per escrit, també anomenat “ escriptura creativa ”) per ajudar-vos a aconseguir-ho. Com es fa això?

 

Font: http://agora.xtec.cat/formacio/form004/moodle2/course/view.php?id=2&section=8 Els materials d'aquesta proposta didàctica han estat patrocinats per la GSMA, dins del programa mSchools, en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que n'ha fet l'elaboració. Reconeixement-CompartirIgual 3.0 Espanya (CC BY-SA 3.0 ES)

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar


Més Llegit...

Ultimes Noticies

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAvui29
mod_vvisit_counterAhir144
mod_vvisit_counterAquesta setmana369
mod_vvisit_counterÚltima setmana683
mod_vvisit_counterAquest mes2040
mod_vvisit_counterÚltim mes3205
mod_vvisit_counterTotal349046