Com faciltem les activitats humanes?

Correu electrònic Imprimeix PDF

La tecnologia resol problemes, facilita les nostres activitats diàries.

La tecnologia tracta de resoldre els problemes i satisfer les necessitats de l'ésser humà. Gràcies a la tecnologia l'ésser humà és capaç de crear productes i sistemes tecnològics per tal de resoldre aquests problemes. Per això, l'ésser humà ha d'utilitzar coneixementshabilitats que ha anat adquirint al llarg de la seva història.

Només cal que miris al teu voltant per descobrir que vivim envoltats d'objectes que intenten fer la nostra vida més còmode. Tots van ser inventats amb ajuda de la tecnologia, per resoldre un problema o satisfer una necessitat de l'ésser humà.

Article_Eudald_Carbonell

La Tecnologia ha estat emprada per la humanitat des del principi dels temps fins als nostres dies. Ja existia en la Prehistòria, quan l'ésser humà va haver d'emprar rudimentàries tècniques per sobreviure en el medi natural, construint primitius útils i eines, o aixecant els seus primers habitatges.

 


eines


En l'actualitat, vivim envoltats d'ordinadors, sistemes de comunicacions i moderns transports, producte de les Noves Tecnologies. Tot i això, mai oblidem que la Tecnologia és responsable de la invenció i innovació d'objectes senzills i quotidians: un llapis, un test o un plat també són productes de la Tecnologia.

Podem considerar que existeixen unes necessitats bàsiques per poder sobreviure com són:

 • L'alimentació
 • L'habitatge
 • Roba i Calçat
 • Salut

I que hi ha unes altres que que ens milloren les nostres activitats diàries com poden ser:

 • Treballar
 • El transport de persones i mercaderies
 • L'energia
 • Les comunicacions
 • La seguretat
 • El lleure
 • ...

El més comú no és que es produeixin freqüents invencions o sobtats descobriments, sinó que gràcies a la tasca tecnològica es van introduint millores o innovacions en el funcionament i aspecte d'objectes ja coneguts.

Els productes tecnològics van evolucionant, com pots observar a continuació :

f
Fonògraf

t
Tocadisc

d
Walkman o Discman

ipod
iPod

La Tecnologia, per tant, ha proporcionat innombrables avantatges i beneficis a l'espècie humana. Gràcies a ella hem pogut progressar fins a la forma de vida actual, molt diferent de la dels nostres avantpassats fa milers d'anys.


Definició de tecnologia

 

La tecnologia és l'aplicació coordinada d'un conjunt de coneixements (ciència) i habilitats (tècnica) amb la finalitat de crear una solució (objecte o sistema tecnològic) que permeti l'ésser humà satisfer les seves necessitats o resoldre els seus problemes.

 


Totes les imatges ha estat extretes de la web : http://commons.wikimedia.org/wiki/

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar


Més Llegit...

Ultimes Noticies

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAvui14
mod_vvisit_counterAhir93
mod_vvisit_counterAquesta setmana14
mod_vvisit_counterÚltima setmana1041
mod_vvisit_counterAquest mes3550
mod_vvisit_counterÚltim mes4274
mod_vvisit_counterTotal332009